Hemmeligheter i poker

Poker er et spill som bærer på mange hemmeligheter, mange av disse er det bare proffe og erfarne pokerspillere som kjenner til. Vi avslører noen ukjente triks og fakta om poker.

Det dine pokervenner helst holder for seg selv og ikke forteller så mye om er blant annet:

  • At de har tapt mer enn de har vunnet og at det tar lang tid å bli skikkelig god i poker. Et gammelt poker-ordtak heter: “Poker takes a minute to learn, and a lifetime to master!” Grovt oversatt med ‘Poker tar ett minutt å lære, men en livstid å mestre!’
  • At de drømmer om å bli rik, leve som en pokerproff i Las Vegas og spille seg til finalebord i de virkelig store turneringene.
  • At de egentlig ikke er så gode pokerspillere som de gir seg ut for å være. Det er få haier – mange fisk!
  • At de innerst inne vet at de ikke kommer til å tjene store penger på poker, uansett hvor mange timer de bruker på å fiske.

Pokerspilling er og skal være morsomtl. Det er først og fremst bare det som må være målet med nettpoker: Å ha det gøy kjenne på spenningen og spille seg opp og frem i turneringer.

Ikke mulig å tjene på nettpoker?

Hvis man ønsker å tjene penger på poker, så nytter det ikke å være naiv. Selv om du vinner rundt kjøkkenbordet med kompisene dine, så betyr det ikke at du vinner i et online pokerrom med tusenvis av spillere. Innse dine begrensninger og spill aldri for mer enn du har råd til å tape. Velg heller bord med lave innkjøp og spill deg opp (også kalt grinding) til en god bankroll. Når du har spilt opp en god bankroll, så kan du satse på de turneringene, eller cash games, med høyere innkjøp som du sikter på. Behold fatningen – selv når det butter i mot og du går på bad beat etter bad beat. Ikke jag gevinster slik at du kan dekke det du har tapt! Det er nettopp derfor du ikke bør spille for mer enn du har råd til å tape. Om du er inne i en tapsrekke, så anbefaler vi at du logger av og heller finner på noe annet et par dager også kommer itlbake når du har motivasjon og troen på deg selv tilbake. Aggressive og frustrerte spillere tar ofte sjanser og risikoer de ikke ville gjort når de er i et bedre humør og spiller for å ha det moro, lære mer og sakte men sikkert spille opp bankrollen.

De fleste som spiller poker på nett vil nemlig oppleve å tape en stor del av, eller alle pengene sine. Noen klarer å avslutte i god tid, og kommer ut av det med en stor eller liten gevinst.

De fleste som spiller lenge nok, taper pengene de har vunnet, og kanskje også penger de har spart. Derfor er det også viktig å ta ut litt innimellom slik at man kan få følelsen av å få noe tilbake. Om målet er å spille i de virkelig store turneringene – spill deg gjennom satelittene først istedet for å kjøpe deg inn direkte på main events da disse innkjøpene kan være svært dyre. Satelitt turneringer (kvalifiseringsbord) kan starte fra så lite som et par dollar og den viktige gevinsten i disse turneringene er hverken kroner eller dollar men seter og freerolls til neste runde! Da kan du til syvende og sist – om du er god – spille main event i for eksempel World Championship of Online Poker (WCOOP) uten å ha satset mer enn innkjøpet til den aller første satelitt-turneringen. De fleste pokerrom har satelittspill til de store turneringene som WCOOP, og de har også ofte satelitter hvor du kan ende opp for eksempel i Las Vegas og spille i de virkelig legendariske casinoene som Cesars Palace.

Spill aldri for penger du ikke har råd til å tape, selv om du tror at du er verdens beste pokerspiller! Bak skjermene på bordet du spiller på så kan det sitte en pokerproff som er ute på trening eller fisketur. Du vet aldri hvem som sitter bak avataren – det kan være den neste Phil Ivey, Daniel Negreanu eller Felix Stephensen.

Tenk på poker som en investering som går over tid

Dersom du behandler pokermidlene dine som en profesjonell investor, kan det kanskje være et lite håp likevel. Noen pokerspillere klarer nemlig å tjene penger på poker, men de er i mindretall og de bruker mye tid, vet hvilke turneringer som bør spilles (de spiller sjeldent cash games annet enn for moro skyld, promospill eller trening) og ikke minst, en pokerproff har poker som jobb. POker er like mye et tålmodighetsspill som et tilfeldighetsspill.

Nettpoker er ikke som lotto. Det er ikke tilfeldig om du vinner eller taper. Det er riktig at det er et spill med tilfeldighetsmomenter, men det er spillernes dyktighet og fornuft som er mest avgjørende. I et fysisk pokerlag så spiller du på spilleren – ikke kortene på bordet. I nettpoker blir dette litt vanskeligere da du ikke ser kroppsspråket, men du vil se mønster og spillestil. Så i begynnelsen, hold deg til bord med lave innkjøp. Slik får du spilt flere spill for dine innskudd. Og det er kun erfaring som kan gjøre deg supergod i poker.

Gode pokerspillere kan beherske å tjene penger på poker over en lengre periode. Og de har sin poker bankroll fullstendig separat fra sin privat økonomi. Har de tapt store deler bankrollen på high stake poker, så vet de at da er det bare å gå tilbake til de med lave innkjøp og spille den opp igjen. Slikt tar tid og dedikasjon. Har man ikke slike ferdigheter, bør poker vurderes på linje med andre tilfeldighetsspill, og innsatsen bør være deretter: Sats kun det du har råd til å tape!

Det finnes mange gode pokersider

Vi har prøvd forskjellige nettpokersider, og nevner her noen av de som vi synes er best og ikke minst: sider som vi selv har spilt på og hatt mye moro med.

Dette er ingen offisiell kåring av alle pokertjenester (slike kåringer er nesten alltid betalt av en eller annen pokertjeneste uansett). Dette er sider hvor vi har faktiske pokerkontoer, hvor du finner alle de vanligste typene av poker, innkjøp av forskjellige størrelser og satelitter til interessante turneringer. Pokerbonuser er også selvsagt tilgjengelige, slik at du får mer utav dine innskudd. Om du følger med på kampanjene og bonustilbudene vil du kunne klare å strekke fornuftige innskudd til å rekke mye lenger.

Her er de nettpoker sidene som vi VET er bra:

  1. Betsson Poker er for mange norske pokerspillere favoritten. Betsson er kanskje den beste gambling-siden vi har i Norge. De står for ansvarlig spilling, og viser samfunnsansvar kanskje bedre enn noen annen aktør bransjen. Her har man mange forskjellige innen nettpoker. Betsson tilbyr de fleste pokervarianter, og har mange bra turneringer og cash-games.
  2. Betsafe er også blant de største i Norge på poker. I tillegg til å være en av lederne innen betting på nett, er denne siden nærmest obligatorisk for norske pokerspillere. Hvis du vil finne et bra pokerrom og mange aktive spillere, kommer du ikke utenom Unibet. Dette er uten tvil en av de beste sidene innen nettpoker, og har blan annet Europas største poker-rom. Her kan du spille de fleste pokervarianter, og det er selvfølgelig mulig å vinne ganske mye penger her også. Anbefaler Sit and Go turneringer fra Unibet, som kan bli veldig spennende!

Til slutt, ikke tro på alt dine pokervenner forteller deg, de bløffer deg kanskje, men en god pokerspiller skal alltid klare å avsløre et falskt pokerfjes. Om du vil prøve deg på live poker, så er det nå lov med private pokerlag i Norge og det arrangeres NM i poker så du kan få kjent på Vegas følelsen på norsk jord! Vi ønsker alle skitt fiske og vi sees rundt filten!