Nettpoker: Slik tjener du penger på poker

Poker er et ferdighetsspill, og mange i Norge spiller nettpoker og tjener gode penger på dette. Her kan du lese mer om det å spille poker på nett, og hva som er triksene for å sitte igjen med gevinst i det lange løp.

Hvilken pokerside skal du velge hvis du ønsker å tjene penger på poker på internett?

For det første, sannheten om poker er at de fleste ikke tjener penger på online poker. Pokerspill på nett er egnet som underholdning, ikke som en inntektskilde for folk flest. Noen vil likevel klare å tjene penger i et kortere tidsrom, men de færreste vil klare å opprettholde inntektene. Til slutt er det nok 99% eller mer som taper pokerpengene sine.

Nå skal vi ikke være moraliserende. Mange ønsker å spille poker på nett, og det må de vel få lov til.

Det eksisterer svært mange pokersider, og det kan være vanskelig å velge en favoritt.

Vi anbefaler først og fremst Unibet. Mange norske pokerspillere har en konto her, og sannsynligheten er stor for at veldig mange av dere som leser dette har en spillekonto her allerede.

Unibet har et stort tilbud av pengespill, og når det gjelder nettpoker og sportsbetting er de etter vår mening helt suveren.

På Unibet har du norsk kundeservice, trygge rammer og en spillportal som du kan stole på. Det er veldig viktig. Bonuser er sekundært etter vår mening ved valg av pokerside, men om du synes dette er viktig så skuffer ikke Unibet her heller, de har veldig gode bonuser til nye kunder.

Husk: Skal du spille, så sats kun penger du har råd til å tape. Ikke spill for lånte penger. Aldri forsøk å vinn tilbake det tapte. Har du spilleproblemer bør du oppsøke profesjonell hjelp med en gang.

Nok om det. Vi tenkte vi skulle skrive litt om hvordan DU kan tjene penger på poker!

Poker er som nevnt et ferdighetsspill. Det betyr at du kun vil tjene penger på poker i det lange løp dersom dine ferdigheter tilsier det.

Den gode nyheten er at dersom du er en god pokerspiller, så vil du nesten garantert kunne tjene penger!

Spiller du nettpoker på riktig side og til riktig tid, kan selv amatører håve inn formidable gevinster. Det gjelder med andre ord å være på rett sted til rett tid. Hva som er riktig sted og riktig tid forandrer seg konstant.

Hemmeligheten til å bli rik på nettpoker

Det smarteste (og enkleste) du kan gjøre er faktisk å trene deg på å bli en god pokerspiller.

Glem alt om å identifisere lukurative cash games på pokersider med dårlige spillere. Noen leter etter “fyllespillere” på lørdagskvelden, i håp om å tjene lett-tjente penger på nettpoker, men det er dessverre (eller kanskje heldigvis) vanskelig å finne disse spillerne.

Lær deg å spille poker skikkelig, så kan du faktisk tjene grovt på å spille nettpoker.

De som tjener store penger på nettpoker, er ikke de som har funnet “hemmelige” rom med dårlige spillere som nærmest kaster penger etter deg. Dette er drømmetenkning. Gå heller å let etter skatten i enden av regnbuen.

Skal du bli rik på nettpoker er det kun hardt arbeid (tenkearbeid og trening i pokerspilling!) som gjelder.

Så hva skal du da gjøre for å tjene penger, og kanskje til og med bli rik, på nettpoker?

Start med å spille poker. Du kan godt begynne med små beløp, eller lekepenger/demo-penger om du ikke har noen erfaring fra pokerspilling fra tidligere.

Etter hvert som du blir dyktigere kan du spille for større beløp av dine egne penger. Det er slik man begynner å tjene penger i poker.

Når du risikerer dine egne penger, det er først da du virkelig har et brennende ønske om å få gevinst. Hvem liker vel å tape? Spesielt når det er pengene dine det er snakk om.

Ingen liker å tape penger. Husk det. Dette gjelder for dine motspillere også. Noen spiller nettpoker kun for morro skyld, men rundt ethvert pokerbord på nett sitter det minst et par spillere som presser seg selv til det ytterste for å ikke tape.

Ferdighetsspill og tilfeldigheter

Selv om poker er et ferdighetsspill, forekommer også tilfeldigheter. Det har hendt at noen av verdens beste fotballag har tapt mot lag langt nede i divisjonene. Det samme kan skje med en god pokerspiller. Man kan ikke vinne alltid. I kortene er det mange tilfeldigheter, men til slutt er det ferdighetene som avgjør.

En veldig god pokerspiller kan tape iblant. Det er ingen garantier for gevinst i poker. Likevel er det nærmest sikkert at en virkelig dyktig pokerspiller kan tjene penger på nettpoker i det lange løp.

Det gjelder å etablere en profitabel strategi, og å være realistisk i forhold til egne ferdigheter.

Nettpoker gir deg mugliheter til å tjene penger

Du må spille i mange år for å bli så god som proffene, men selv amatører kan hevde seg på nettet. I offline turneringer er det kun de beste spillerne som kan hevde seg, og du må i tillegg ha en god posjon flaks.

I online poker er mye annerledes. Der spiller man som regel mot andre amatører, og det gjelder å være moderat god.

Du trenger altså ikke være verdensmester for å tjene penger på nettpoker!

Skatt på online poker

Når du spiller poker på nett, er det mulig å vinne mye penger. Kunsten er å ikke vinne for mye hver gang. Mange små premier er nemlig bedre enn en stor premie. Dette fordi alle gevinster i poker under 10.000 kroner er skattefritt. Vinner du mer enn 9.999,99 kroner i poker, må du skatte (kapitalskatt 28%). Det er nå skattefritt med gevinster fra EU, men vi anbefaler alle å sjekke med sitt lokale skattekontor om regler om du sitter på en stor gevinst som du vil overføre til norsk konto. Sjekk også hvilket land operatøren du spiller hos har sin lisens!

Poker på nett er i regelen skattefritt. Du får ikke fratrekk fra tap, og dermed heller ikke skattepliktig gevinst. Det er likevel en god skikk å melde fra til Skattemyndighetene når du vinner større pengesummer. Dersom du vinner mer enn noen få tusenlapper i løpet av et år bør du i alle fall melde fra. Om du virkelig blir god og begynner tjene fett på nettpoker, kan det skattes som næringsdrift. Igjen – sjekk med skatteetaten slik at du til enhver tid har ditt på det rene og slipper noe bråk og tull. Gevinster skal jo være krydder i hverdagen og ikke noe som blir til et åk rundt halsen.

Selv om du ikke må betale skatt, så er det god grunn til å melde fra. Det vil jo se merkelig ut dersom du plutselig har en formueøkning på flere hundretusener utover det inntekten din skulle tilsi. Ingen grunn til å skape mistanke hos Skatteetaten. Meld alltid i fra, så har du ditt på det rene.

Norske pokersider

Her er en liste over norske pokersider. Vi har listet opp kun de pokersider som vi vet er seriøse og som vi har personlige erfaringer med eller som vi vet at andre norske pokerspillere er fornøyd med (Ingen spesiell rangering i denne listen, tilfeldig rekkefølge altså).

  • Betsafe drives med Parspro programvare, gode bonuser.
  • Nordicbet bruker MicroGaming, veldig bra på poker.
  • Unibet er suveren på nettpoker. Bruker MicroGaming.
  • Betsson er en ledende spillportal i Norden.

Gull-tips: Alle pokersidene ovenfor tilbyr velkomstbonuser. Dersom du vil doble din bankroll (dine disponible spillemidler) kan du enkelt og greit melde deg opp på alle disse pokersidene. Du kan da totalt sett bokstavelig talt doble så mye som 100.000 kroner til 200.000 kroner bare ved å sette inn et innskudd på disse pokersidene!